Това реши окончателно Върховният касационен съдИван и Николай вече са

...
 Това реши окончателно Върховният касационен съдИван и Николай вече са
Коментари Харесай

Затвор за братя, наръгали фатално Отвертката

 
Това реши дефинитивно Върховният касационен съд
Иван и Николай към този момент са зад решетките в Бобов дол 

Баща им е с условна присъда

Анестезиологът доктор Николай Карастоянов влиза за 4 година зад решетките, а брат му Иван ще търка наровете 3 година след окончателното решение на Върховния касационен съд по делото за убийството на Николай Радев - Отвертката в Дупница.

Баща им - стоматологът доктор Владимир Карастоянов, е с условна присъда от 3 година с 5-годишен изпитателен период. Те ще би трябвало да заплатят на родителите на жертвата 120 хиляди лева, а на жена є Милена - 50 хиляди лева Братята са били арестувани и превозени до ареста в Кюстендил, откъдето са откарани в пандиза в Бобов дол.

27-годишният охранител на Братя Галеви беше погубен на 11 март 2014 година в кафенето “Колата ” в Дупница.

Във съдбовната вечер 19-годишната Владимира, щерка на доктор Николай Карастоянов, се засякла с Отвертката, с който имала връзка. Двамата се скарали и съгласно момичето Радев я заплашил с думите: “Кучко, ще те изнасиля, ще те дам на другите и ще те направя продажница ”. Владимира се обадила на дядо си, който дружно с татко є и чичо є пристигнали в заведението. Те се нахвърлили върху Радев и почнал въргал.

Според заключението на патоанатомите, Отвертката е бил пребит и наръган с нож.

Свидетели настояват, че той съумял да излезе на открито и да изкрещи: “Заклаха ме, загивам ”.

Защитата на обвинените се опита по време на делото да потвърди, че Николай се е наранил съдбовно от парче стъкло от счупената по време на багра витрина, само че специалистите бяха безапелационни.

На първа инстанция бащата и двамата му синове получиха общо 37 година затвор. След това присъдите им бяха понижени и избрани като условни.

Върховен касационен съд два пъти връща делото и при последното му гледане, магистратите излязоха с дефинитивно решение. Братът на жертвата - Иван Радев сподели след присъдите, че е трябвало да бъдат по-високи.

Стоматологът доктор Карастоянов пък беше сбит: “Няма смисъл да разясня, това е последна инстанция. Победени сме. Тъмните сили са по-силни от нас. Ние сме унищожени, безусловно сме убити, предали сме се. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР